دکتر هانی

فروش انواع عسل طبیعی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

تفاوت انواع عسل طبیعی در چیست ؟

18 آبان 1399 توسط dr honey

همانطور که می دانید زنبور عسل از شهد گل های متفاوت، عسل تولید می کند و این عسل با توجه به نوع گلی که زنبور عسل از آن شهد گرفته، طعمی متفاوت و خواص مختلفی خواهد داشت. ترکیبات شیمیایی عسل ارتباط مستقیمی با گیاهان تغذیه کننده زنبور و گونه زنبور دارد. انواع عسل طبیعی از نظر خواص فیزیکی و شیمیایی و طعم و خواص دارویی متفاوت است که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.

تفاوت انواع عسل طبیعی در چیست ؟

عسل طبیعی چیست ؟

عسل طبیعی به صورت طبیعی از شهد گل ها جمع آوری می شوند و در داخل سلولهای مومی توسط زنبور های عسل ذخیره می گردند. انواع عسل طبیعی سرشار از مواد غذایی و دارویی است و می تواند تمام نیازهای غذایی را برطرف کند زیرا زنبور عسل توانایی تبدیل املاح و مواد معدنی شهد گل را به عسل طبیعی دارد.

انواع آن شامل فروکتوز، گلوکز، آب، مالتوز، ساکاروز، املاح معدنی و ویتامین است. PH این ماده از عدد 5 تا 7 است و با این وجود که از حالت اسیدی شروع می شود ولی به دلیل اینکه ماده بسیار شیرین است این حالت  زیاد مشخص نیست. عسل طبیعی تنها ماده غذایی است که فاسد نمی شود.

ویژگی انواع عسل

انواع عسل را می توانیم به موارد زیر تقسیم بندی نماییم:

عسل طبیعی
عسل تقلبی
عسل تغذیه ای
عسلک
عسل سمی
انواع عسل طبیعی طبق یک فرایند طبیعی بوسیله زنبور عسل از شهد گل ها تهیه می شود، زنبور عسل به صورت طبیعی این توانایی را دارد که گل های مفید برای تولید عسل را تشخیص می دهد، زنبور عسل برای تولید انواع عسل ارگانیک به سراغ گیاهان مفید و دارویی می رود و شهد این گل ها را گرفته و به عسل تبدیل می نماید. در انواع عسل طبیعی شهد گل ها به ماده غذایی کاملی تبدیل می گردد که انواع املاح و ویتامین ها را دارد.

در ادامه

انواع عسل طبیعی از کلنی های زنبور های قابل برداشت است و اگر یک کلنی خوب باشد، سالانه حدود 45کیلو گرم عسل از آن برداشت می شود. در کنار انواع عسل طبیعی عسلی به نام تقلبی هم وجود دارد که بدون دخالت زنبور عسل تولید می گردد و معمولا از قند و میوه های شیرین برای ساخت چنین عسلی استفاده می کنند.

عسل تغذیه ای نیز وجود دارد که به زنبور ها، مواد غذایی آماده مانند آب و شکر می دهند تا زنبور عسل از آن تهیه کند. معمولا عسل تغذیه ای 10 برابر کیفیت پایین تری نسبت به انواع عسل طبیعی دارد. هیچگونه استانداری این نوع عسل را تایید نمی کند. عسلک نیز یکی دیگر از انواع عسل ها است و زمانی بوجود می آید که زنبور ها به خاطر کمبود شهد گل ها از کربوهیدرات های دفع شده توسط شپش ها و شپشک ها تغذیه می کنند.

عطر و طعم این نوع عسل از کیفیت کمتری برخوردار است. عسل سمی نیز یکی از انواع عسل می باشد که از گیاهان سمی تولید می گردد و موجب سرگیجه، استفراغ و تهوع می گردد. علت این حالت وجود ماده ای به نام گلوکوزید است. اگر زنبوران، عسل را از مناطقی با گیاهان سمی تولید کنند، این حالت بوجود می آید که این عسل تولید شده برای انسان سمی است.

انواع عسل طبیعی به چند دسته تقسیم می شود؟

انواع عسل طبیعی با توجه به نوع گلی که زنبور عسل از آن شهد جمع می کند به عسل تک گل و عسل چند گل تقسیم می شود. زمانی که عسل از یک گل خاص شهد جمع آوری می کند مانند عسل شبدر و عسل آفتابگردان عسل تک گل گفته می شود. از دیگر انواع عسل طبیعی می توان به عسل چند گل اشاره کرد که در این حالت زنبورداران عسل را از چندین گل بدست می آورند.

می توان از این نوع عسل به عسل کوهستان و عسل مرکبات اشاره نمود. انواع عسل طبیعی با توجه به فصل تولیدشان به عسل بهاره و پاییزه تقسیم می شود. برای نمونه از عسل بهاره می توان به عسل مرکبات و اقاقیا و درختان میوه اشاره نمود. عسل پاییزه نیز از اواسط تابستان تا اوایل پاییز تولید می گردد. از عسل پاییزه می توان به عسل کوهستان اشاره نمود.

گاهی مواقع انواع عسل طبیعی را بر اساس منطقه ای که در آن تولید شده است، نامگذاری می کنند مانند عسل دماوند. انواع عسل طبیعی را بر اساس رنگ نیز دسته بندی می کنند:

عسل بی رنگ

عسل قرمز

عسل زرد

عسل بی رنگ مانند عسل اقاقیا، عسل قرمز رنگ مانند عسل آویشن و نوع زرد آن مانند عسل اسپرس.

انواع گیاهانی که از آنها عسل طبیعی گرفته می شود

مطالعات زیادی برروی عسل های مختلف با منشا گیاهی انجام شده و خواص فیزیکی و شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفته است. تاثیر گیاهان بر روی شهدهای زنبورهای عسل و در نهایت تولید عسل بی تاثیر نیست و عسل تولید شده در نهایت دارای خواصی است که از آن گیاه منشا می گیرد.

مهمترین گیاهان عسل زا در ایران شامل انواع یونجه ها می شود که به صورت یونجه باغی و یونجه معمولی یافت می شود. از انوع شبدرها مانند سفید و قرمز و شیرین نیز عسل تولید می گردد. انواع عسل طبیعی از گیاهان وحشی نیز مانند آویشن، گون، گرز و انواع کنگر و…. تولید می گردد. انواع عسل طبیعی از گیاهانی مانند اسپرس، آفتابگردان، گشنیز، ریحان، نعناع، تمشک، انواع مرکبات، سویا و…. نیز تولید می گردد.

مهمترین فصل برای تولید این عسل فصل بهار و اوایل تابستان است.

از انواع عسل طبیعی می توان به عسل چهل گیاه اشاره کرد. ایران شرایط بسیار خوبی برای تولید این عسل دارد، زیرا در ایران انوع گیاهان دارویی و سایر گیاهان مستعد تولید عسل وجود دارد. عسل چهل گیاه در دونوع بهاره و پاییزه تولید می گردد و عسل بهاره کیفیت بهتری نسبت به پاییزه دارد، زیرا در فصل بهار تنوع گیاهان و تازگی آنها بیشتر است. این عسل برای سلامتی انسان بسیار مفید است و از انواع عسل طبیعی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است.

انواع عسل طبیعی دارای رنگ و بو و طعم متفاوت می باشند و همچنین قند و اسید، پروتئین، مواد معطر، املاح و آنزیم ها و ویتامین ها از مواد تشکیل دهنده عسل طبیعی است. بهتر است برای تمایز بین عسل ها و شناخت آنها با انواع مختلف عسل ها آشنایی داشته باشیم واز منشا گیاهی عسل و خواص آن آگاه باشیم. یکی دیگر از انواع عسل طبیعی  عسل جنگلی است که در مناطق خاصی تولید می گردد و به خاطر شرایط آب و هوایی  و رویش گیاهان متفاوت خواهد بود.

خواص انواع عسل طبیعی شامل چه مواردی است؟

زنبور های عسل با توجه به گیاهی که انتخاب می کنند عسلی با خصوصیات ویژه تولید می کنند، مثلا وقتی زنبورها سراغ گیاه اکالیپتوس می‌روند به دلیل علاقه زیاد آن به شهد اکالیپتوس است. این گیاه خواص درمانی بسیار بالایی دارد و از عطر فوق االعاده ای نیز برخوردار است. در ایران شهر فسا و جهرم بیشترین عسل اکالیپتوس را دارند. این عسل طعم خوشایندی ندارد و فقط از نظر پزشکی ارزش بالایی دارد و برای بیماری های هم چون سل ریوی و سرماخوردگی  درمان تنگی نفس و بهبود اختلالات گوارشی توصیه می شود.

عسل لیمو

عسل لیمو، یکی از انواع عسل طبیعی به شمار می رود که به خاطر طعم آن  ارزش و قیمت بالایی دارد. عسل تازه لیمو معطر و شفاف است و رنگ زرد متمایل به سبز دارد. از این عسل برای سرماخوردگی استفاده می شود و از شهد شکوفه های زرد متمایل به سبز لیمو به دست می آید. عسل شبدر بی رنگ است و عطر خوبی دارد و به عنوان یکی از بهترین عسل ها شناخته شده است.

عسل مرکبات

عسل مرکبات، برای درمان مشکلات معده بسیار مفید است بادشکن و برای درمان تهوع، سرماخوردگی، ورم های بدن موثر می‌ باشد. ضد عفونی‌ کننده، تصفیه کننده خون، اشتها آور است. عسل گشنیز دارای عطر تند و طعم های خاصی است. از گل های سفید و صورتی چتر دار جمع آوری می شود.

عسل زرشک

عسل زرشک، از عسل های بهاره به شمار می رود و در منطقه خراسان تولید می شود. عسل زرشک رنگ زرد طلایی دارد ودارای عطر مطبوع و طعم شیرینی است.

عسل مریم گلی

عسل مریم گلی، از شهد گیاه مریم گلی گرفته شده است، این گیاه از گیاهان معروف دارویی است. رنگ این عسل کهربایی روشن تا تیره متغیر است.

عسل جعفری

عسل جعفری، مقوی و انرژی زا می باشد. یکی دیگر از انواع عسل می توان به عسل ریحان اشاره کرد. این عسل از گیاهان تک گل است رنگ آن رنگ عقیق روشن است و توسط زنبور ها از شهد گیاه ریحان تولید می شود.

عسل جاوشیر

عسل جاوشیر، از گیاه جاوشیر که گیاه بومی نواحی کوهستان که از نظر دارویی در جایگاه بسیار بالای است این عسل در فصل بهار برداشت می شود و دارای مزه شیرینی است.

عسل گندم سیاه

عسل گندم سیاه، نوعی دیگر از عسل است که رنگ زرد تیره دارد و در ظاهر مشابه عسلک است میزان پروتئین و آهن آن از عسل روشن بیشتر بوده و به خاطر داشتن آهن در درمان کم خونی بسیار موثر است. این عسل از شهد گندم سیاه که به صورت زراعی در باغها رشد می کند ساخته می شود.

عسل سیب

عسل سیب، به رنگ زرد کم رنگ است و عطری بی نظیر و شیرینی مطلوبی دارد، این عسل از شکوفه های سیب جمع آوری می شود. عسل کلزا با رنگ سفید و گاهی زرد دارای عطر بسیاری است و از شهد گل های کلزا به دست می آیند.

عسل آفتابگردان

عسل آفتابگردان، از گل های زرد آفتابگردان به دست می‌آید. عطر بسیار زیادی ندارد ولی طعم خوشایندی دارد. این عسل مقوی و انرژی زا است. این عسل در حالت مایع به رنگ زرد طلایی است و در حالت کریستالی به رنگ زرد کهربایی است.

منبع: انواع عسل طبیعی

 

 نظر دهید »

تفاوت کندو وکلنی زنبور عسل

12 آبان 1399 توسط dr honey

کلنی زنبور عسل چیست و با کندو چه تفاوت هایی دارد؟ کلنی زنبور عسل در واقع اجتماعی از زنبورها است که مانند یک تنه و یک فرد عمل می کنند. این عده از زنبورها در قالب یک کلنی به تهیه غذا پرداخته، آن را مصرف می کنند. همین طور رفتار دفاعی کلنی زنبور عسل و … هماهنگ است. در ادامه با تفاوت کندو و کلنی آشنا می شویم.

از گنجینه تا اجتماع ناگسستنی زنبورها

همان طور که می دانید زنبورها به ویژه زنبورهای عسل در یک هماهنگی عالی به زندگی اجتماعی می پردازند و شکل همکاری میان آن ها قابل توجه است. جفت گیری با نظم و ترتیب انجام شده و جایگذاری تخم ها در محل مناسب آن انجام می پذیرد.

کلنی زنبور عسل
کلنی زنبورعسل متشکل از اجتماع زنبورهای عسل است که برای افزایش بازدهی در اتحاد تنگاتنگ قرار می گیرند. کلنی زنبور عسل به صورت متحد به تهیه غذا پرداخته و همین طور از همان غذا مصرف می کنند. در شرایط دفاعی،  کلنی باز به شکل متحد به فاز دفاعی درآمده و در زمان نیاز به زاد و ولد می پردازد.

از آن جایی که کلنی زنبور عسل، یک اتحاد و اجتماع از زنبورها است و ساختار کلی آن در قالب یک تنه جای می گیرد، می توان گفت که کلنی همیشه پایدار بوده و هرگز از بین نمی رود. البته این به معنای آن نیست که هیچ یک از زنبورهای حاضر در کلنی نمی میرند، اما از آن جایی که جزء در مقابل کل، اهمیت زیادی نداشته و قدرت جایگزینی بلافاصله وجود دارد، کلنی جان خود را ادامه داده و آسیبی از بابت مرگ و میر زنبورها به صورت تکی نمی بیند.

در چه شرایطی کلنی زنبور از بین می رود؟
اما در یک شرایط کلنی زنبور عسل از بین رفته و یا به عبارتی می میرد. این در زمانی است که تمام اعضا یا حداقل اکثریت آن ها به بیماری خاصی دچار شده و یا با کمبود غذا روبرو شوند. به هر ترتیب هر تهدیدی که کلیه زنبورهای حاضر در کلنی را هدف قرار داده و به نوعی به حیات تمام آن ها پایان دهد، موجب از هم پاشیدن کلنی خواهد شد. بنابراین باید کلنی زنبور عسل را اجتماعی بدانیم که بر مبنای هوش جمعی رفتار کرده و جزء به جزء یک بدنه واحد، دارای هدف واحد را تشکیل می دهند.

کندو زنبور عسل چیست؟
اما کندو زنبور عسل در واقع سازه ای از حفره های شش ضعلی است که جنس آن از موم بوده و زنبورها نیز سازنده واقعی آن هستند. ذخیره سازی و نگه داری لاروهای زنبورها در همین کندوها انجام می شود. در واقع کندو عسل محل فرماندهی و ذخایر گنج های آن ها است و به وسیله زنبورها محافظت می شود.

منبع: دکتر هانی

 نظر دهید »

حقایق و اطلاعات مفید راجع به زنبور عسل

09 مهر 1399 توسط dr honey

زنبور عسل متعلق به گروه حشرات و راسته پرده بالان است. گونه های فراوانی از زنبور عسل در سراسر دنیا یافت می شود. زنبورهای عسل یکی از بهترین گرده افشان های محصولات زراعی و گیاهان وحشی و غیره محسوب می شوند. آن ها از تنها حشراتی هستند که برای انسان مزایای فراوانی را به ارمغان می آورند.

حقایق و اطلاعات مفید راجع به زنبور عسل

·         زنبورهای عسل در کندوها زندگی می کنند. معمولا سه عضو اصلی در کندو زنبورها وجود دارد، مکله ها، کارگران و زنبورهای نر.

·         زنبور عسل بسیار کوچک است و در انواع رنگ های گوناگون وجود دارد. زنبورهایی که عسل تولید می کنند، در حال حاضر در سراسر جهان در دسترس هستند.

·         زنبور عسل با سرعتی حدود 24 کیلومتر در ساعت در جستجوی شهد و گرده گیاهان سفر می کند.

·         زنبورهای عسل برای تهیه 450 گرم عسل، از 2 میلیون گل شهد جمع آوری می کنند.

·         زنبورهای عسل با رقصی به نام “زبان رقص”، با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

·         زنبورهای نابغه، به وسیله زبان رقص اطلاعات بهترین منابع غذایی را به اشتراک می گذارند.

·         زنبورهای نر در هیچ کاری مشارکت نمی کنند، و تنها کار آن ها جفت گیری با ملکه است.

رژیم غذایی زنبورهای عسل

زنبورهای عسل گیاه خوار هستند و معمولا از گیاهان و میوه ها تغذیه می کنند. آن ها ترجیح می دهند از گیاهان شیرین که به تولید شهد می انجامد تغذیه کنند، مثل میوه ها، گرده گل ها و حتی خود عسل. لاروهای زنبور عسل (کرم) از خود عسل تغذیه می کنند، به جز آنهایی که به عنوان ملکه های آینده انتخاب می شوند. لارویی که به عنوان ملکه آینده انتخاب می شود، معمولا از ژله سلطنتی تغذیه میکند. ژل رویال ترشحات سفیدی است که توسط زنبورهای کارگر ماده تولید می شود. ژله سلطنتی حاوی پروتئین، محرک های باروری و چندین نوع ویتامین است.

زنبورهای عسل کجا زندگی می کنند؟

زنبور عسل در تمام دنیا یافت می شود، اما ترجیح می دهد در آب و هوای گرمسیری و مناطق جنگلی زندگی کند. همچنین ترجیح می دهد در جنگل ها، باغ ها، در میان درختان و هر مکان سبز دیگری که با گل ها و گیاهان سبز محصور شده باشد زندگی کند. زنبورهای عسل کندوهای خود را در داخل درخت ها و یا در پوست آن ها می سازند.

رفتارهای خاص زنبور عسل

رفتار زنبور عسل شبیه سایر حشرات است. آن ها تکنیک های ویژه ای برای استتار دارند، که در هنگام حمله و نیش زدن به شکارچی ها از آن استفاده می کنند. اما زنبورها فقط یک بار می توانند از نیش خود استفاده کنند، زیرا در هنگام حمله به مهاجم، معمولا نیش از بدن آن ها جدا می شود. همچنین زنبورهای عسل می توانند به مدت طولانی بدون شکار و جستجو برای غذا زنده بمانند و در طول زمستان از اندوخته ها و توده های فشرده خود تغذیه می کنند. راه ارتباطی میان زنبورهای عسل، ایفای یک نوع رقص است. آن ها معمولا از این رقص برای هشدار دادن به زنبورهای دیگر در هنگام خطر یا حضور شکارچی ها استفاده می کنند.

شیوه زندگی زنبورهای عسل

عمر و زندگی کلنی زنبورهای عسل جاودانه است. در کندوی آن ها معمولا سه نوع زنبور وجود دارد، ملکه ها، زنبورهای کارگر و زنبورهای نر. ملکه ها به طور کلی بر روی تخمگذاری و تولید مثل تمرکز می کنند، زنبورهای کارگر، زنبورهای عسل ماده غیر مولد هستند و وظیفه اصلی زنبورهای نر بارور کردن ملکه است. بیشتر زنبورهای عسل در طول روز فعالیت های خود را انجام داده و روزانه زندگی می کنند، ولی گونه های خاصی از آن ها نیز وجود دارد که به طور شبانه فعالیت می کند. زنبورهای عسل کارگر در جستجوی غذا حدود 10 کیلومتر پرواز می کنند.

چرخه زندگی زنبور عسل

زنبورهای نر معمولا برای تولیدمثل با ملکه جفت گیری می کنند. چرخه زندگی زنبورهای عسل از زمانی که از تخم بیرون می آیند شروع می شود، که این فرآیند بعد از عمل لقاح، 2 تا 3 روز به طول می انجامد. لاروهایی که از تخم ها بیرون آمده اند، در 20 روز آغازین زندگی خود باید چندین تغییر دگردیسی را پشت سر بگذارند. ملکه ها معمولا در 16 روز به بلوغ می رسند، زنبورهای نر به 24 روز نیاز دارند، و زنبورهای کارگر کمتر از 21 روز به رشد کامل می رسند. ملکه زنبور در دوران رشد خود به طور دائمی از ژله سلطنتی تغذیه می کند، در حالیکه زنبورهای نر و کارگر فقط در روزهای نخستین زندگی می توانند از ژله سلطنتی تغذیه کنند.

شکارچیان زنبور عسل چه کسانی هستند؟

از آنجایی که زنبور عسل حشره بسیار کوچکی است، شکارچی های زیادی دارد. پرندگان، جوندگان، خزندگان و حشرات از شکارچیان اصلی آن ها محسوب می شوند. برخی از پستانداران بزرگتر نیز وجود دارند که کندوهای زنبور عسل را از بین می برند. زنبورها به دلیل جثه کوچک، مهارت دفاعی به خصوصی ندارند و فقط می توانند با پرواز یا نیش زدن جان خود را نجات دهند.

تولید مثل در زنبورهای عسل

زنبورهای عسل معمولا در فصل زمستان تولید مثل می کنند. تولید مثل در زنبورهای عسل برای پرورش دهندگان زنبور در کل دنیا بسیار جذاب است. به پرورش زنبور عسل معمولا زنبورداری گفته می شود. که در واقع نگهداری مستمر از کلنی های زنبور عسل به شمار می آید. برای اینکه عمل تخم گذاری و تولید مثل انجام شود، زنبورهای نر با ملکه جفت گیری می کنند. سپس تخم های بارور شده به زنبور کارگر ماده و تخم های بارور نشده به زنبور های نر تبدیل می شوند. بعد از تولد، زنبورها برای رشد کامل و رسیدن به بلوغ، حدودا به یک ماه زمان احتیاج خواهند داشت.

ظاهر و بدن زنبورهای عسل

تمام گونه های زنبور عسل از نظر ظاهر کاملا شبیه به هم هستند. اندازه زنبورهای عسل معمولا بین 5 تا 15 میلیمتر است. آن ها 3 جفت پا و یک جفت چشم مرکب روی سر خود دارند. همچنین آن ها دارای بال ها، شکم شش تکه، شاخک ها و کیسه شهد هستند. چشم های آن ها معمولا بزرگ و پرزدار بوده و بینایی بسیار قدرتمندی دارند. بیشتر زنبورهای عسل در سه رنگ پایه، یعنی قهوه ای، زرد و مشکی وجود دارند و ممکن است روی بدن خود طرح راه راه داشته باشند.

عمر زنبورهای عسل چقدر است؟

طول عمر زنبورهای عسل بستگی به این دارد که کدوم عضو از کندو هستند. زنبورهای نر کوتاه ترین طول عمر را دارند و بلافاصله بعد از بارور کردن ملکه خواهند مرد. عمر زنبور های کارگر بستگی به میزان کاری که انجام می دهند، دارد. آن ها معمولا بین 4 تا 6 هفته زندگی می کنند. اما ملکه طولانی ترین عمر را دارد، او حدود 5 سال زندگی می کند. به دلیل وجود آلودگی و از دست رفتن زیستگاه مناسب زنبورهای عسل، جعمیت آن ها به سرعت رو به کاهش رفته و طول عمر آن ها نیز تقلیل یافته است.

مشخصات خاص زنبورهای عسل

·         پیدایش زنبورهای عسل از آسیا و اروپا شروع شده و اکنون در تمام قاره ها یافت می شوند. زنبور عسل در 7 گونه وجود داشته که اکنون به 44 گونه تقسیم شده است.

·         به دلیل صدای وزوز، زنبورهای عسل به راحتی از راه دور مشخص و شناسایی می شوند. این صدای وزوز از به هم خوردن بال های آن ها به وجود می آید.

·         زنبورهای عسل نقش مهمی در توسعه و حفاظت از محیط زیست دارند، زیرا موجب گرده افشانی بیشتر در گل ها، گیاهان و محصولات زراعی می شوند.

در پایان قابل ذکر است، که زنبور عسل اهمیت بسیار ویژه ای در زندگی انسان ها دارد. خرید عسل طبیعی برای سال های متمادی جز منابع غذایی مهم انسان بوده است. مصرف عسل می تواند در جلوگیری از بیماری هایی مانند سرفه، آسم، تب، اسهال، زخم معده و غیره مفید باشد. همچنین عسل به عنوان یک منبع مهم کربوهیدرات شناخته می شود.

منبع: حقایقی راجع به زندگی زنبور عسل

 نظر دهید »

خواص عسل سیاه دانه

27 شهریور 1399 توسط dr honey

ترکیب عسل و سیاه دانه به قدری پرخاصیت است که نام ویژه ای برای این ترکیب در نظر گرفته شده و همگان آن را با نام دوسین می شناسند. معجون دوسین، برای درمان بسیاری از بیماری ها موثر است. بر اساس طب سنتی، برای تهیه این ترکیب، سیاه دانه را پودر کرده (آسیاب یا کوبیده) و با عسل به نسبت یک به سه مخلوط کنید. به طور مثال، یک قاشق پودر سیاه دانه را با سه قاشق عسل مخلوط نمایید. سیاه دانه پودر شده، خیلی سریع در مجاورت هوا خواصش را از دست می دهد اما اگر با عسل مخلوط شود خواص خود را از دست نمی دهد و تا مدت ها ماندگاری دارد.

معجزه ترکیب عسل و سیاه دانه بر سلامت بدن

طریقه مصرف دوسین

دوسین را ۳ بار در روز و هر بار، به اندازه یک قاشق چای خوری مصرف کنید. یک بار نیم ساعت قبل از صبحانه، یک بار بعد از ظهر و یک بار قبل از خواب، بعد از سه هفته، مصرف را یک هفته قطع کنید و دوباره سه هفته مصرف کنید تا معجزات آن را بر بدن خود مشاهده کنید.

نکته مهم در مصرف دوسین

اکثر ترکیبات فنولی و اسید های چرب روغن سیاه دانه در برابر اکسیژن هوا اکسید شده و خاصیت خود را از دست می دهند. بنابر این حتما باید سیاه دانه به صورت تازه مصرف شود، تهیه دوسین و مخلوط کردن کوبیده سیاه دانه با عسل، مانع اکسید شدن مواد موثره داروئی سیاه دانه می شود و تاثیر داروئی آن را افزایش می دهد. برای نتیجه گیری بهتر تا حد امکان دوسین را به صورت تازه تهیه کنید، با اینکه دوسین تا سه ماه در یخچال قابل نگهداری است اما توصیه ما این است که بیش از دو هفته نماند و به صورت تازه مصرف شود. در ادامه شما را با چگونگی تاثیرات مفید دوسین بر بدن آشنا می کنیم:

خواص معجون دوسین

·         درمان سرماخوردگی های پی در پی
·         درمان تب های بلغمی و سوداوی
·         ادرارآور بوده و برای مردان مبتلا به پروستات مفید است، همچنین عفونت های ادراری را درمان می کند.
·         درمان سردرد هایی که مرتبط با مزاج سرد هستند.
·         تاثیر مثبت بر کارکرد دستگاه گوارش و انگل های روده
·         بهبود نفخ معده و دل درد های ناشی از آن
·         تاثیر بر پیشگیری و درمان زخم معده
·         دفع سنگ کلیه و مثانه
در روزهای پایانی بارداری، به کنترل درد و افزایش توان و مقاومت مادران هنگام زایمان کمک می کند. با این وجود لازم است حتما با مشورت پزشک زنان و یا متخصص طب سنتی از این معجون استفاده شود.

·         افزایش شیر مادران شیرده
·         کاهش عوارض دارو های شیمی درمانی بر کلیه ها
·         بسیار انرژی زا و نشاط آور
·         درمان اضطراب و تپش های قلب و تنظیم ضربان قلب
·         درمان حساسیت و آسم بسیار مفید است.
·         افزایش دهنده طبیعی میل جنسی
·         افزایش تعداد اسپرم و درمان ناباروری حاصل از کمبود تعداد اسپرم
·         تجریک  سلول های بتا  که در بیماری های لوزالمعده دیابتی ها تخریب می شوند
·         یک قاشق مرباخوری از ترکیب روغن سیاه دانه و عسل خالص به نسبت مساوی مصرف کنید تا
·         کمک به ترک اعتیاد افراد
·         مقاوم کردن بدن در مقابل فعالیت های استافیلوکوک، باکتری که ایزوله شدن بدن در مقابل متی سیلین را از بین می برد.
خواص عسل و سیاه دانه

درمان بیماری های عفونی و بهبود ایدز

مصرف دوسین باعث تقویت چشمگیر سیستم ایمنی بدن و سطح آنتی بادی های بدن می شود و از این طریق به درمان بیماری های عفونی و افزایش مقاومت بدن بیمار در مقابل بیماری هایی چون ایدز کمک میکند، مصرف دوسین برای افزایش تعداد گلبول های سفید و بهبود بیماران ایدز بسیار موثر است.

کنترل دیابت نوع ۲

مصرف متعادل و مناسب سیاه دانه و عسل سبب تنظیم قندخون و کاهش آن می شود. تنها با خوردن ۲ گرم سیاه دانه در روز می توانید مقاومت به انسولین را کم کنید و عملکرد سلول های بتا را بهبود بخشید و از این طریق کمک قابل توجهی به کنترل قند خون خود کنید.

درمان کسیت های تخمدان

با توجه به اینکه یکی از دلایل ابتلای زنان به کیست های تخمدان مزاج سرد آن ها شناخته شده است، مصرف روزانه سه قاشق چایخوری دوسین به مدت یک ماه تاثیر به سزائی در درمان کیست های تخمدان دارد و علاوه بر درمان کیست ها التهابات تخمدان ها را برطرف میکند. مصرف دوسین سردی را برطرف می کند و باعث ضد عفونی اندام های داخلی می شود.

کاهش وزن

 

نظر به این که سیاه دانه و عسل برای لاغری مُغذی هستند، مصرفشان به عملکرد بدن شما کمک می‌کند. علاوه بر آن، از آنجایی که عسل جانشین فوق ‌العاده برای شکر است مزایای بیشماری دارد و ریسک ابتلا به امراضی که به دلیل استفاده از شکر ایجاد می‌شود از جمله چاقی را به شدت کاهش می‌دهد. بنابراین مصرف عسل طبیعی به عنوان جایگزین شکر کمک شایانی به کاهش وزن می‌کند.

آنتی اکسیدان قوی

عسل و روغن سیاه دانه با برخورداری از مواد مُغذی که در خود دارند، دو سطح از آنتی اکسیدان ‌ها را افزایش می دهند. برای مثال عسل حاوی فلاونوئیدهای گُلی است که به عنوان یک ویژگی قوی آنتی اکسیدانی شناخته می‌شود که به مهار تخریب کلاژن در بدن کمک می‌کند. این ترکیب با ویژگی آنتی اکسیدانی خود، قادر است از بدن در مقابل بیماری ‌های ناشی از رادیکال ‌های آزاد محافظت ‌کند.

بهبود سرطان سینه

نقش روغن سیاه دانه در غیر فعال‌ سازی سلول‌ های سرطانی و جلوگیری از التهاب و بازسازی سیستم ایمنی بدن بعد از شیمی درمان و تشعشعات شناخته شده است. بنابراین پیشنهاد شده است که به طور منظم روغن سیاه دانه مصرف کنید تا سلامت بدن خود را تضمین و ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهید. در واقع، هم عسل و هم سیاه دانه، خاصیت ضد باکتریایی، ضد التهاب و ضد سرطانی دارند.

بهبود آسم و آلرژی

شرایطی که در آن دچار مشکلات تنفسی می‌شوید از نشانه ‌های بیماری آسم است. ترکیب روغن سیاه دانه و عسل اثرات ضد آسمی دارد و درمان مناسبی برای مقابله با آسم می تواند باشد. همچنین برای رهایی از آلرژی نیز مفید است.

پیشگیری از آسیب‌ تشعشعات

یکی از خواص ترکیب سیاه دانه و عسل این است که از بافت مغز در مقابل تشعشعاتی که از استرس نیتروزآمین ایجاد شده اند، محافظت کند.

درمان پسوریازیس

خوب است بدانید که ترکیب عسل طبیعی و سیاه دانه، مجموعه کاملی از خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی است که تاثیر آرام بخشی بر روی چنین مشکلات پوستی دارد. بنابراین ترکیب عسل طبیعی و روغن سیاه دانه برای رفع مشکل پسوریازیس که باعث خارش پوست سر می‌شود و ظاهری همچون دایره قرمز خشک و کچل گونه ایجاد می کند، بسیار موثر است.

منبع غنی از مواد مُغذی

سیاه دانه و عسل هر دو منبعی کامل از مواد مُغذی مورد نیاز بدن هستند. در حالی که روغن سیاه دانه سرشار از ویتامین B1 ،B2 ،B3، مواد معدنی، فیتواسترول، تیموکینون، میریستیک اسید، پالمیتیک اسید، اسید استئاریک است. عسل طبیعی هم حاوی ویتامین B6، آمینو اسید، منیزیم، کلسیم، مس، منگنز، پتاسیم، سدیم، زینک، آهن و فسفر است. درواقع  همه این مواد، مفید بوده و سلامت بدن را تضمین می کنند.

بهبود سیستم ایمنی بدن

تمام مزایایی که پیشتر نام بردیم ثابت کرده است که روغن سیاه دانه و عسل گنج ‌هایی هستند که مزایای فوق ‌العاده‌ ای برای سلامت بدن شما دارند. سیاه دانه با برخورداری از آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای مفید و ویتامین B عملکرد سیستم دفاعی بدن را بهبود می‌ بخشد، چرا که هر آنچه بدن شما برای عملکرد به آن نیاز دارد را شامل می‌ شود.

بهبود سلامت پوست

آنتی اکسیدان های موجود در عسل و سیاه دانه موجب می شوند که ترکیب این دو ماده، برای لایه برداری، افزایش رطوبت و مراقبت از پوست بسیار مفید باشد. تمام سلول‌های مرده پوست را می زداید و درمانی موثر برای آکنه است. علاوه بر این عسل و سیاه دانه به دلیل خاصیت آنتی باکتریایی که دارند، در کنار هم از آسیب های احتمالی محیط زیست به پوست شما محافظت می‌کنند. می‌توانید از ترکیب عسل، سیاه دانه و روغن نارگیل برای زیبایی و سلامت پوست خود استفاده کنید.

افزایش سلامت مو

از ترکیب عسل و سیاه دانه به طور منظم به عنوان شامپو و حالت دهنده برای افزایش رشد مو های خود استفاده کنید. در واقع این ترکیب به افزایش قدرت فولیکول مو کمک می‌کند.

منبع: خواص عسل سیاه دانه

 نظر دهید »

ویژگی عسل طبیعی

17 شهریور 1399 توسط dr honey

اکثر افراد و علاقه مندان به عسل از عسل طبیعی سر رشته ندارند و تشخیص اصل بودن عسل پس از خرید برایشان سخت است. در این موارد باید اقرار کنیم همه ما تقریباً شبیه هم عمل می‌کنیم. دلیلش هم واضح است که تشخیص عسل طبیعی از ظاهر آن چندان هم آسان به نظر نمی‌رسد.

طبق تجربه دکترهانی روش هایی برای تشخیص عسل طبیعی وجود دارد اما هیچکدام ثابت نیست و امکان اشتباه در آن وجود دارد و بهترین روش تشخیص عسل طبیعی، این است که آنرا بچشند و برخی نیز برای اطمینان بیشتر آن را به آزمایشگاه عسل می‌فرستند. در این مقاله، ما تعریفی ساده و کوتاه از عسل طبیعی خواهیم داشت، با ما همراه باشید.

ویژگی عسل طبیعی

مطمئناً تایید می‌کنید که عسل طبیعی در کارخانه تولید نمی‌شود و تنها منبع تولید آن، زنبور عسل است و نه چیز دیگر. اگر با این حرف مخالفید، می‌توانید برای اثبات دروغ بودنش، عسل یکی از برندهای معروف را در آزمایشگاه‌های تست عسل امتحان کنید. اگر ساکارز آن زیر 2 بود، یعنی اینکه درمانی و دارویی است و اگر بالای 5 بود دیگر نمی‌توان اسم آن را عسل نامید.

رنگ عسل طبیعی
رنگ عسل بر حسب اینکه متعلق به کدام منطقه و کدام گل باشد متفاوت است. دامنه طیف رنگ‌های عسل از سفید به انواع زرد، عقیقی مایل به قرمز و حتی قهوه‌ای متغیر است.
عسل اقاقیا: رنگ متمایل به سفید
عسل بهار نارنج: زرد طلایی
عسل جنگل‌های مازندران: زرد مایل به سبز
عسل آویشن: عقیقی قرمز
عسل کاج جنگل‌های اروپا: متمایل به قهوه‌ای
روش‌های تقلب در ساخت عسل
یکی از روش‌های تشخیص عسل طبیعی، شناسایی راه‌های تقلب کردن است. تقلب در ساخت عسل به روش‌های متنوعی انجام می‌شود، در حدی که اگر شما را بالای سر یک کندوی عسل بردند هم نمی‌توانید مطمئن باشید عسل‌های روی موم‌های این کندو‌ها تقلبی است یا اصل.  یکی از روش‌های تقلب در ساخت عسل این است که مواد گلوکزی را در آب و شیره گیاهان حل می‌کنند و به‌صورت عسل درمی‌آورند. راه دیگر این است که به جای گیاهان، زنبور‌ها را با آب قند تغذیه کنند. این عسل در آزمایشگاه به علت درصد بالای ساکاروزی که دارد، قابل‌تشخیص است، اما در مغازه‌های عسل‌فروشی تقریبا غیرممکن است.
فواید عسل طبیعی بر سلامت
Error! Filename not specified.

عسل به عنوان درمان سرماخوردگی
از فواید عسل کمک به درمان سرماخوردگی است. معمولا عسل را در ترکیب با موادی همچون دارچین و زنجبیل و لیمو قرار می‌‌دهند و آن را به عنوان درمان سرماخورگی استفاده می کنند. یک نوع عسل هم از انواع عسل طبیعی موجود است به نام عسل لیمو، که به خاطر طعم فوق العاده اش از طرفداران زیادی دارد. عسل لیمو از شهد شکوفه های زرد متمایل به سبز لیمو به دست آمده است. عسل لیمو برای درمان سرماخوردگی مورد توجه قرار می گیرد.

درمان های خانگی با عسل.
یک قاشق عسل را با یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و دهان خود را با آن بشویید. از فواید عسل طبیعی می توان به رفع سنگ کلیه و مثانه اشاره کرد برای رسیدن به این امر باید عسل و کندر را باهم مصرف کرد. از مهمترین فواید آن جوان سازی پوست است کافی است عسل طبیعی را روی پوست صورت بمالید و تا زمانی که خشک نشده به آن دست نزنید بعد از آن عسل را بشویید و با تکرار این کار پوست زیباتری را داشته باشید.

عسل خاصیت پاکسازی فوق العاده ای دارد. عسل خواص مرطوب کنندگی دارد و می توان از آن به عنوان مرطوب کننده برای پوست استفاده کرد. این ماده نه تنها آب را جذب می کند بلکه آن را در پوست حفظ می کند از این رو پوست انعطاف پذیر و بی چین و چروک باقی می ماند.

 

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

دکتر هانی

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس